Achtergrond

Naast mijn werk als freelance vertaler was ik op zoek naar iets creatiefs, een tegenhanger voor het werken met mijn hoofd. Ik ben ruim tien jaar geleden bij Marie-Thérèse Kerkhofs-Kerbusch begonnen met het tekenen van mandala’s en bedacht dat het een leuk idee zou zijn om mijn werk te verkopen in kaartvorm. Zo startte ik in januari 2013 mijn tweede bedrijf: Kimandala, een samentrekking van mijn voornaam Kim en ‘mandala‘.

Onderweg kwam ik wel wat hobbels tegen. Zo bleek het nog niet zo eenvoudig om kwalitatieve reproducties te (laten) maken. De eerste cadeaukaartjes die ik bij een bloemist verkocht, waren te duur en niet mooi genoeg. Ik wilde dus iets anders verzinnen. Ik liet bij een goede drukker kaarten drukken en was ervan overtuigd dat ik hiervoor mensen kon enthousiasmeren. Het tegendeel bleek waar.

In de tussentijd ging ik een andere mandalacursus volgen. Een cursus waarbij ik meer van mezelf kon laten zien. Er veranderde iets in mij: ik ging van technisch tekenen naar intuïtief tekenen. En wat bleek? Dit werk spreekt mensen veel meer aan. Na vier jaar heb ik dus een stijl gevonden die bij me past: eigenzinnig, uniek en expressief.

Zelf ben ik dol op kleur en dat zie je bij mij overal in terug: in de kleren die ik draag, in de kleuren op de muur in mijn huis en in mijn werk. Met dit werk wil ik ook meer kleur in jouw leven brengen.

Reactiemogelijkheid is gesloten